Naljorpa Barché

Naljorpa Bar-ché Dorje

– elämäkerta

Naljorpa Bar-ché Dorje on harrastanut itsepuolustuslajeja 14-vuotiaasta asti. Niiden kautta hän kiinnostui hengellisestä harjoituksesta. Hän harjoitti kymmenen vuotta Kabatinania, mutta päätti lopulta ettei voinut edetä perinteessä loppuun asti, koska siihen liittyi piirteitä, joita hän ei voinut hyväksyä. Hän etsi opettajaa ja perintölinjaa, joihin hän voisi luottaa täysin.

Naljorpa Bar-ché tunsi syvää vetoa vajrayana-buddhalaisuutta kohtaan ja lähti Amsterdamiin harjoittamaan Tarthang Tulku Rinpochen fyysisiä harjoituksia. Hän luki samaan aikaan monia kirjoja ja löysi lopulta Ngak’chang Rinpochen ja Khandro Déchenin teokset. Luettuaan teoksen Journey into vastness hän innostui niin, että kirjoitti kirjan takakannessa olevaan osoitteeseen ja kysyi voisiko hän saada opetusta. Ngala Nor’dzin vastasi kirjeeseen ja Naljorpa Bar-ché osallistui Walesissa 1992 ensimmäiselle retriitille, jolle pääsi tulemaan. Hän on ollut oppilas siitä asti.

Bar-ché Dorje sai Naljorpa-vihkimyksen vuonna 2000 ja on opiskellut sKu-mNyéta oppilaaksi tulemisestaan asti. Hän on matkustanut Walesiin useita kertoja saadakseen opetuksia ja esittelyjä perintölinjan Lamoilta, sekä matkustanut samaa tarkoitusta varten New Yorkiin, Kaliforniaan, Itävaltaan ja Nepaliin. Naljorpa Bar-chélla on luonnostaan loistavat taipumukset fyysiseen joogaan ja vajra-tanssiin. Tämä liitettynä hänen omistautuneeseen harjoitukseensa, kovaan työhön ja omistautumiseen Lamoilleen, on tehnyt hänestä asiantuntijan näillä alueilla. Ngak’chang Rinpochen ja Khandro Déchenin pyynnöstä Naljorpa Bar-ché on opettanut sKu-mNyéta oppilasretriiteillä ja avoimilla kursseilla Kaliforniassa, New Yorkissa ja Walesissa.

Naljorpa Bar-ché on tehnyt lukuisia pyhiinvaellusmatkoja Nepaliin Ngak’chang Rinpochen ja Khandro Déchenin seurassa heidän henkilökohtaisena avustajanaan ja ku-srungina (henkivartija). Hän on jatkuvassa koulutuksessa tätä tehtävää varten. Talvella 2003-2004 Naljorpa Bar-ché sai Ling Gésarin asun ja välineet Kyabjé Künzang Dorje Rinpochelta ja tulevaisuudessa hän saa Ngak’chang Rinpochelta ja Khandro Décheniltä opetuksia Ling Gésar -tansseista. Ngak’chang Rinpoche on pyytänyt häntä keskittämään harjoituksensa Vajrayana-perinteen taistelulliseen puoleen tukena hänen sKu-mNyé -harjoitukselleen.

Naljorpa Bar-ché tunnetaan helposti lähestyttävänä, lämpimänä, huumorintajuisena miehenä, joka on erittäin omistautunut Juuri-opettajilleen. Hän on lahjakas sKu-mNyé -opettaja ja nauttii suuresti saadessaan auttaa toisia oppimaan harjoituksia, joissa hän itse on asiantuntija.