Padmasambhava

Padmasambhava

Düd’jomin perintölinjasta

Padmasambhava on Tantrinen Buddha – toinen Buddha, joka toi Yhdeksän Buddhalaisen Yanan opetukset Tiibetiin. Hän voitti kaikki negatiiviset voimat jotka olivat olleet esteenä opetusten juurtumisessa Tiibetiin ja perusti kaksi sanghaa: munkkien ja nunnien punaisen sanghan sekä gö-kar chang-lo’i dén (gos dKar lCang lo’i sDe) valkoisen sanghan tai ngakpojen ja ngakmojen ngak’;phang sanghan.

Shakyamuni Buddha ennusti Padmasambhvan syntymän. Hän sanoi:
15 vuotta kuolemani jälkeen tulee toinen Buddha. Buddha, jolla on suuremmat kyvyt kuin minulla. Buddha, jolla on voima tuoda Vajrayanan opetukset maailmaan.

Padmasambhavan hartiaa peittävä punainen huivi kertoo Tantristen Buddhien valaistuneen itsevarmasta rentoutuneisuudesta. Hänen pelkkä läsnäolonsa on täydellistä Damtsigia. Sinisen vaatetuksen yläosa viestittää hänen alkuperäisestä avoimesta näkemyksestään joka tulee Dzogchenista. Kultaiset korut ovat valtuutuksen symboleja. Hän kantaa ne koreilematta rikkaudellaan, osoittaen jakamaansa suurta oivalluksen määrää.

Ojennetussa kädessään hän pitää vajraa, käyttäen sitä antaumuksella ja tarkasti voittaakseen kaikkien elävien olentojen oivalluksen tiellä olevat esteet. Pääkallokuppi sisältää valtavan viisauden meren ja pitkän elämän maljakon, joka näyttää meille kuinka jakamattoman mielen luonnollinen tietoisuus on kuolematon – ylittäen käsitteelliset luomukset kuten mittaamisen ja ajanlaskun. Hän keinuttaa khatvanghaa vasemman kätensä kyynärtaipeessa. Khatvangan kolme kärkeä lävistävät mieltymyksen, vastenmielisyyden ja yhdentekevyyden kudelmat. Khatvangan salainen luonto on Yeshé Tsogyel – Padmasambhavan salaisen sisäisen metodin luonto. Tässä näemme aikakautemme Buddhan.